Torrijas
(english)
Today
is papal conclave, Pope election set to begin. And today
is the day when a client asked us for the recipe of torrijas.
Today is a perfect day to share this recipe.
Torrijas
are the spanish version of the french toast and are usually only
available around Lent and Easter time. In the hotel, serve torrijas
as breakfast in those days. Traditional recipe usually make with
day-old left-over bread. In some parts of Spain, torrijas is prepared
dipped in wine or honey, but in Hotel Dehesilla, we dip it in milk
making it extra soft inside and crunchy outside. Torrijas are the
perfect solution for stale bread!
Ingredients
Bread:
sandwich, baguette or your favorite bread
2 eggs
2 cups of whole milk
1 / 2 cup of white sugar
2 eggs
2 cups of whole milk
1 / 2 cup of white sugar
1
Lemon peel
Cinnamon stick and powdered
Sunflower Oil
Cinnamon stick and powdered
Sunflower Oil
Preparation
Slowly
boil the milk with 2 tbspoon of sugar, cinnamon stick & lemon
peel. Let get cold.
Slice
the bread in thick slices. If you use sandwich bread, cut into small
parts.
Dip
the bread slices in the cold milk. Get them to absorb as much as
possible without breaking apart!
Heat
some oil in a pan on medium high.
Beat
the egg in a bowl.Dip bread slices into the beaten egg.
Fry
each bread slices until each side is golden brown. Rest the torrijas
on paper towel.
Mix
rest of sugar and cinnamon powder in a bowl. Coat each torrijas piece
with sugar and tap off excess sugar.
Serve
hot or cold.
Trick
recipe
Torrijas
are the perfect solution for stale bread!
May the dessert be with
you!
Torrijas
(español)
Hoy es el cónclave papal,
la elección del Papa a punto de empezar. Y hoy es el día en que un
cliente nos ha pedido la receta de las torrijas. Hoy es un día
perfecto para compartir esta receta.
Las torrijas son la
versión en español de las tostadas francesas y por lo general sólo
están disponibles durante los tiempos de Cuaresma y Pascua. En el
hotel, se sirven torricas como desayuno en esos días. La receta
tradicional se suele hacer con los restos del pan del día anterior.
En algunas partes de España, las torrijas se prepara mojadas en vino
o miel, pero en el Hotel Dehesilla, se mojan en leche por lo que el
interior queda extra suave y crujiente el exterior.
Ingredientes
Pan:
pan de molde, baguette o su pan favorito
2
Huevos
2
tazas de Leche entera
1
/ 2 taza de Azúcar
piel
de Limón
Canela
en rama y en polvo
Aceite
de girasol
Preparacion
Lentamente
hervir la leche con dos cucharadas de azúcar, la piel del limón y
la canela en rama. Dejar enfriar.
Cortar
el pan en rebanadas gruesas. Si se usa pan de molde, cortar en
rebanadas más pequeñas.
Mojar
las rebanadas en la leche fría. Intentar que absorban el máximo
posible sin romperse.
Calentar
el aceite en una sarten a fuego medio- alto.
Batir
los huevos en un bol. Mojar las rebanadas en los huevos batidos.
Freir
cada rebanada hasta que estén doradas. Escurrir las torrijas en
papel de cocina.
Mezclar
el resto del azúcar y la canela en polvo. Cubrir cada torrija con el
azúcar y quitar el exceso.
Servir
caliente o frío.
Truco
de la receta
¡Las
torrijas son la solución perfecta para el pan rancio!
¡Qué los postres te
acompañen!
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